Open Site Navigation

KEZDETEKBEN

Hazánk legdélebbi borvidéke a Villányi-hegységet öleli körül, ami éghajlati adottságai miatt igen kedvező feltételeket biztosit a magas színvonalú szőlőtermesztéshez. Még a nagyszülők vásároltak a villányi hegység deli lejtőin a kopár hegy oldalában azt a két hektár szőlőt , ami idővel 10 hektárig bővül az évek során.Kiemelten figyelünk borvidékünk hagyományos szőlő fajtáira, a cabernet sauvignon, kékoportó, kékfrankos, cabernet franc, merlot adják a boraink nagy részét.A szőlőfeldolgozás a fajtától függően változó, hol korszerűen, zárt erjesztő térben, hol hagyományosan, fakádas erjesztéssel történik. A borkészítésben a német tradíciót követjük .Elmondható, hogy borainkban a szőlő elsődleges gyümölcsösségével találkozunk.A szőlészettel-borászattal a családban csaknem egyenrangú a vendégfogadás, a borkóstolás és a falusi vendéglátás. Országosan az 1998-as évjárattal megjelenő Kopár Cuvée tette ismertté a nevét. Talán nem véletlen, hogy a pincészet az „MTA Bora 2015 Borversenyen” is evvel a nagy borával nyert, mégpedig a 2011-es évjárattal.  A Mayer Kopár Cuvée 2011 viselheti „az MTA aranyérmes bora” címet palackjain és az akadémia rendezvényein is megjelenhet a felszolgált nyertes borok között. E cím is tanúsítja, hogy a híres dűlő terméséből készített klasszikus bordeaux-i házasítás évről évre kiegyensúlyozott, sőt kiugró minőségben jelentkezik.

SZÁLLÁSUNK

Rendezvénytermet a helyszínen tudunk biztosítani nagyobb (40-50 fő) csoportok részére. Abban az esetben ha élni szeretne ezzel a lehetőséggel kérjük ezt minimum egy héttel előre jelezze telefonon, emailben, vagy a kontakt menüpont alatt levő üzenetküldő platformon.

Az apartman 1995 óta várja a borkóstolásban megfáradt vendégeket. 
2010-ben a technológia és pince fejlesztés során két kétágyas szobával (pótágyazható) bővült a vendégfogadási lehetőség. 
2019-ben további önálló apartmanok kerültek kialakításra. 
A szobák légkondicionáltak ezen kívül egyedi zuhanyzóval, televízióval és Wi-fi kapcsolattal is ellátottak. Foglalás kizárólag előzetes bejelentkezés után.

A Mayer Pince Panzió terasszal, ingyenes wifihozzáféréssel és kertre nyíló kilátással várja vendégeit Villányban. A szálláshely kerttel és díjmentesen használható magánparkolóval is rendelkezik.

A panzióban síkképernyős kábeltévé is szolgálja a vendégek kikapcsolódását.

A szálláshelyen mindennap teljes angol/ír reggelit szolgálnak fel.

Pécs 35 km-re, Harkány pedig 18 km-re található. 

Vendégeink elfogulatlan értékelései alapján ez Villány egyik legkedveltebb része.

Olyan helyen van, hogy a párok kedvence lett! Kétfős utakhoz 10 pontra értékelték.

Vendégeink bankkártyával ,készpénzzel és SZÉP kártyával is tudnak fizetni!

Szőlőművelés a borvidéken

Villány

A róla elnevezett Villányi-hegység keleti lábainál található, mintegy tíz kilométerre a déli országhatártól. Mohácstól délnyugati, Siklóstól és Harkánytól ugyancsak keleti irányban fekszik.

Időjárás

Klímájában a kontinentális és a mediterrán éghajlat keveredik, a déli lejtőkön elsősorban a mediterrán hatás érvényesül. Mérsékelten nedves vidék, egyenletes csapadékeloszlással, enyhe téllel minimális hőmérsékletingadozással. Nagyon ritkák az őszi vagy a tavaszi fagyok.

Talaj

Közvetlenül az idős mészköveken, dolomitokon szőlőművelés alig vagy egyáltalán nem folyik, kivétel a Kopár-dűlő. A szőlőtermő dűlők mindenütt a néhány méter vastag lösz felszínén kialakuló vályogos, löszvályogos talajon, barna erdőtalajon találhatók.

Boraink

A szőlőfeldolgozás a fajtától függően változó, hol korszerűen, zárt erjesztő térben, hol hagyományosan, fakádas erjesztéssel történik. A borkészítésben a német tradíciót követjük.Elmondható, hogy borainkban a szőlő elsődleges gyümölcsösségével találkozunk.